Čo všetko nepatrí do odtokov pokiaľ chceme uchrániť svoju peňaženku, domácnosť alebo životné prostredie?

Čo všetko nepatrí do odtokov pokiaľ chceme uchrániť svoju peňaženku, domácnosť alebo životné prostredie? Krtkovanie je síce veľmi efektívne a každá domácnosť by ho mala vykonávať pravidelne ale ako predísť zbytočnému upchávaniu toalety a vyhnúť sa tak zbytočným nákladom? Vlhčené utierky, lieky či olej a masť do toalety v žiadnom prípade nepatria.

krtkovanie bratislava

Lieky veľmi nebezpečne dokážu znečistiť vodu sú dosť veľkým rizikom pre životné prostredie, olej a rôzne koreniny, utierky, tampóny môžu zasa zbytočne upchať potrubie. Riziko nesie však aj veľa ďalších vecí u ktorých by sme to nepredpokladali. Krtkovača na opravu wc v Bratislave zrejme nebudete musieť volať no prírode tým však veľmi uškodíte.

Do záchodovej misy by nemali smerovať ani papierové vreckovky a utierky. Sú síce na jedno použitie a taktiež aj z rovnakého materiálu ale papier je hrubší a pre kanalizáciu nebezpečnejší. Postupne sa môže nahromadiť až rúru nakoniec upchá. Hygienické potreby určené pre dámy sú taktiež o niečo vážnejšie, keďže sú vyrábané z buničiny alebo bavlny. Navyše ich súčasť tvoria plastové materiály a tým pádom sa nemajú šancu rozložiť v kanalizácií. Oleje alebo rôzne rozpustené tuhé mastné kvapaliny vám môžu narobiť veľkú škodu, najmä ak ich vylievate do umývadla ktoré má výrazne nižší odtok než záchodová misa. Treba brať na vedomie aj fakt že napríklad v prepálených olejoch sa nachádzajú zvyšky potravy ktoré môžu do kanalizácie prilákať množstvo hlodavcov. V dnešnej dobe na Slovensku existuje systém zberu použitých olejov, z ktorých sa následne vyrába efektívne biopalivo. Olej môžete napríklad odovzdať na pumpách alebo vyliať do špeciálnych zberných nádob.

Lieky sú taktiež veľmi nebezpečné a je veľmi nezodpovedné zbavovať sa ich prostredníctvom kanalizácie. Dokonca ani „spoľahlivé“ čističky vody nedokážu zachytiť všetky zvyšky liekov, ktoré následne znepríjemňujú dosť vážnym spôsobom život v potokoch, riekach, moriach a v telách živočíchov sa dostanú aj na pevninu. Kto by povedal že takého „banality“ by mohli takto výrazne narúšať životné prostredie avšak pokiaľ sa takto správa každý človek je to veľký problém či už pre vašu domácnosť alebo pre životné prostredie.

krtkovanie cena

Odborníci dokonca varujú že raz sa môže počet nebezpečných látok vyšplhať až na tak alarmujúcu mierku že v bezpečí nebudeme dokonca už ani my sami. Preto ak ste žili v nevedomosti budeme radi ak vás tento článok aspoň o niečom poučil a ak ste sa už dostali do problému s upchatým odtokom tak neváhajte a volajte krtkovanie bratislava.


Author: admin

Just another HTMLy user.